Прокуратура Києва збирається забрати у забудовника ділянку на Оболоні

Прокуратура Києва подала до Господарського суду позов, в якому вимагає розірвати договір оренди земельної ділянки, розташованої на розі вулиці Приозерної та проспекту Івасюка в Оболонському районі.

Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

Слідство встановило, що у 2006 році приватна компанія орендувала земельну ділянку для будівництва паркінгу із торговим центром. Незважаючи на пролонгування договору оренди, забудовник за 16 років так і не розпочав обіцяне будівництво.

"Враховуючи, що будівництво підземних та наземних багаторівневих паркінгів є одним з основних напрямків розвитку транспортної інфраструктури міста, а торгові комплекси забезпечують потреби городян у товарах та послугах, тривала незабудова земельної ділянки не сприяє її ефективному та раціональному використанню на користь суспільства та завдає шкоди розвитку столиці", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд відкрив провадження у цій справі та призначив підготовче судове засідання.

За даними пабліків, йдеться про компанію "КІВ". Укладаючи оренду на ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:121:0052, Київрада чекала належного використання її забудовником, проте за довгі роки вона так і не була освоєна. Це вже друга ділянка компанії, яку вона втратила через суд.

За даними порталу YouControl, ТОВ "КІВ" було засновано майже 30 років тому. Її керівник – Данило Биковський, він та Олеся Пономаренко значаться бенефіціарами та співзасновниками. У 2021 році їм продав права на цю контору з її земельним фондом Володимир Старовойт – депутат Київради, член постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Києві біля станції метро "Героїв Дніпра" в Оболонському районі замість будівництва торговельного центру буде облаштовано сквер. За детальним планом території на місці трамвайної диспетчерської, під яку і передається резонансна земельна ділянка, запланували спочатку будівництво ТРЦ. Проте профільні комісії не підтримали цієї ідеї.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

136

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом