Проєкт Київгенпалану: столиця повинна стати більш децентралізованою

Розробники проєкту Генерального плану міста Києва передбачили створення нових поліфункціональних зон ділової та культурної активності та спеціалізованих центрів.

Про це повідомили у вівторок, 21 липня, комунальної організації Київгенплан.

Зокрема, в проєкті Генплану Києва намічені:

- розвиток Лівобережного загальноміського поліфункціонального центру уздовж Броварського проспекту, біля станцій метро Лівобережна, Дарниця та Лісова;

- створення загальноміських багатофункціональних ділових комплексів з високоякісної офісної інфраструктурою в районах вул. Бажана, озера Вирлиця на лівобережжі, Нижньої Телички, Либідської та Одеської площ, Експоцентру на правобережжі;

- реструктуризація комунально-промислових зон в районі Лук'янівки, Дегтярівки, Подолу з освоєнням частини територій під багатофункціональне використання;

- формування системи багатофункціональних суспільно-ділових центрів, які обслуговують мешканців прилеглих районів приміської зони і подцентров торгово-розважального, фінансово-готельно-офісного, спортивного спрямування на Кільцевій дорозі - з акцентом на виходах основних лінійних осей планувального каркаса.

"Створення нових центрів загальноміського значення, а також перенесення акценту розвитку центру з правого на лівий берег Дніпра повинен стати поштовхом до подальшої децентралізації міста. Завдяки цьому утворюються нові зони стрімкого економічного зростання за межами історичного центру, посилиться конкурентоспроможність і самодостатність районів міста, підвищиться рівень комфорту життя за рахунок наближення інфраструктури і робочих місць до місць розселення киян (ініціатива "центр поруч з домом"), зменшиться навантаження на історичний центр", - пояснив начальник Київгенплану Сергій Броневицький.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, проект генерального плану Києва передбачає будівництво в столиці багаторівневих транспортних розв'язок, які повинні вирішити питання з трафіком.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом