Проблема з зеленими зонами в Києві: де з'являться нові сквери

У Києві побудують нові сквери, які не тільки зроблять столицю більш зеленою, але і завдяки цьому вбережуть від забудови і доведуть до ладу занедбані території.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила депутат столичної міської ради Ольга Балицька.

Так, за її словами, створення скверів в місті було підтримано екологічною комісією.

Тепер Київзеленбуд має розробити і подати клопотання про надання дозволу на розробку проєктів землеустрою щодо відведення цих земельних ділянок для створення зелених зон, а вже після проєкт розглянуть депутати міськради.

"Ці майбутні сквери будуть знаходитись на Бульварно-Кудрявській (Шевченківський р-н), де вже доволі гостра проблема із зеленими зонами, яка тільки погіршиться з введенням в експлуатацію висоток на місці Сінного ринку, і на вулиці Петрівській, де потрібно вберегти від можливої забудови і облагородити так звані "хащі", які вже кілька років є центром громадських заходів для проведення концертів, зустрічей і виставок", - написала Балицька.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київрада розірвала договір оренди земельної ділянки в Подільському районі за "Площею мистецтв". Спочатку там планували звести житловий будинок.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом