Позичальники "штурмують" Аркаду через реструктуризацію іпотечних кредитів

До банку "Аркада" звернулися близько 60% фізичних-осіб позичальників про реструктуризацію іпотечних кредитів.

Про це повідомили у четвер, 1 квітня, в пресслужбі Фонду гарантування вкладів.

Для оперативного вирішення проблем з заявками банк і фонд налагодили своєрідний "конвеєр". Тепер реструктуризацією кредитів, оформлених на покупку житла, можуть скористатися й ті позичальники, які прострочили свої зобов'язання. Таким чином клієнти банку можуть скористатися ситуацією, що склалася і вирішити питання, зберігши свою позитивну кредитну історію.

Так, на кінець березня, вже уклали 265 додаткових угод між банком і позичальниками і, відповідно, провели реструктуризацію їх заборгованості. Ще 135 заявок розглядаються і готуються до підписання. Таким чином, як повідомила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Ольга Білай, кожен другий договір вдалося реструктуризувати. А загальна балансова заборгованість по портфелю іпотечних кредитів з початку ліквідації і станом на 1 березня 2021 року зменшилася на 19 млн гривень і склала 332 млн гривень. В ході проведеної реструктуризації банком отримано 11,4 млн гривень. Ці кошти підуть на розрахунок з кредиторами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в березні мав пройти аукціон, в ході якого збиралися продати головний офіс банку "Аркада". Але зрештою він так і не відбувся. Сам офіс і ділянку під ним оцінили у 971 млн гривень.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом