Поєднання природи та мегаполісу: у Китаї збудували вежу з "вертикальним лісом"

У китайському Хуангані (провінція Хубей) добудували дві з п'яти веж житлового комплексу з "вертикальним лісом". Кілька тижнів тому сюди вже почали заселятися люди.

Як повідомляє Dezeen, дві житлові вежі комплексу мають висоту 80 метрів і вкриті більш ніж 400 деревами, а також іншими рослинами та зеленню. Будівництво велося за проєктом італійської студії Stefano Boeri Architetti. Архітектори спроєктували об'єкт так, щоб листя на балконах ідеально вписувалося в оформлення фасаду.

Засновник студії Стефано Боєрі розповів, що ця версія веж характеризується наявністю еркерів, що відкриваються, з кімнатними рослинами. Таким чином мешканці зможуть насолодитися оточенням природи, перебуваючи у міському просторі. Студія використала рослинність місцевої флори, використавши близько 400 видів дерев. Серед них це Ginkgo biloba, Osmanthus fragrans, Acer griseum, Ligustrum lucidum та Chimonanthus praecox.

Також на фасаді "зростають" 4620 кущів та різні трави на площі у 2,4 тисячі квадратних метрів. За словами розробників проєкту, така кількість зелені зможе поглинати по 22 тонни вуглецю на рік та виробляти натомість кисень.

За словами архітектора, у Китаї останнім часом спостерігається тренд озеленення міст, що дозволяє більше поглинати пил, який є одним з основних факторів забруднення повітря у містах. Easyhome Huanggang Vertical Forest City Complex – це перший вертикальний комплекс, відкритий у Китаї, і Боері вважає, що такі будівлі можуть бути особливо слушними для країни.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Шанхаї перед Новим роком відкрили першу частину багатофункціонального комплексу, автори проєкту якого надихнулися Висячими садами Семіраміди з Вавилону.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

165

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом