Податок зі здачі квартири в оренду: що доведеться заплатити українцям

Українці, які здають в оренду будинок або квартиру, не можуть розраховувати на податкові пільги, їм доведеться платити за кожен квадрат нерухомості.

Про це заявив ріелтор Максим Бабуряк, йдеться у матеріалі на сайті OBOZREVATEL.

"Найчастіше квартири здаються без повідомлення податкових органів. Особливо в сегменті бюджетного житла. Податковий кодекс так прописаний, що пільги на житло, з якого отримуєте прибуток, не надаються. Наприклад, якщо у вас квартира 40 квадратних метрів і частка в іншій квартирі на 20 квадратів, то платити податок не потрібно. Але якщо перші 40 квадратів ви здаєте, то доведеться заплатити за всі 40 квадратів", – розповів Бабуряк.

Крім того, ще 19% за законом потрібно платити з кожного щомісячного платежу за оренду. Наприклад, якщо ви здаєте житло і заробляєте на цьому 10 тис. грн на місяць, 1,9 тис. доведеться віддати в бюджет в рахунок податків.

Правда, зараз якщо самостійно не звернутися до податкової служби за місцем реєстрації і не подати декларацію із зазначенням розміру додатково отриманого прибутку, податок платити не доведеться.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, українцям, які проживають в квартирах від 60 кв. м або будинках від 120 кв. м, доведеться до кінця літа заплатити податки за свою житлоплощу. Розмір податку визначає місцева влада. Закон же їх обмежує максимальною ставкою – 1,5% мінімальної зарплати за кожен "зайвий" квадратний метр.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом