Податки з нерухомості майже не платять, це потрібно міняти – Мінфін

Принципи оподаткування нерухомості мають бути змінені, оскільки цей ринок сьогодні практично не платить податків.

Про це заявив глава міністерства Сергій Марченко, передає "Мінфін".

За його словами, ідея зміни підходів до оподаткування – правильна, але тут є нюанс: як буде визначатися ціна на житло, і хто буде контролювати це. Ні для кого не секрет, що ціни на квартири часто змінюються, вони залежать від районів, поверховості будівлі і багатьох інших моментів. При цьому точно визначити вартість житла можна буде тільки під час купівлі-продажу.

"Хто буде займатися цим питанням? Як варіант – органи місцевого самоврядування будуть створювати окремі установи, які будуть визначати вартість житла", – сказав Марченко.

Він додав, що є прихильником зміни принципів оподаткування нерухомості, оскільки цей ринок сьогодні майже не платить податків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що для українців хочуть змінити принцип оподаткування нерухомості, і прив'язати податкові виплати не до метражу, а до вартості самого житла.

Власники великих будинків, які знаходяться під Києвом і таких же будинків з якої-небудь глибинки платять однакові податки, що в корені, на думку депутата, є невірним. Політик додав, що розроблена база оцінки нерухомості, згідно з якою і будуть стягувати податки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом