Почалися віялові відключення: влада просить скоротити споживання електроенергії

Влада попросила українців сьогодні, 10 жовтня, скоротити споживання електроенергії в пікові години через атаку російських військ по об'єктах критичної інфраструктури.

Зокрема, як написав заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко, українці по можливості з 17.00 до 22.00 повинні обмежити споживання електрики, що допоможе пройти критичні навантаження електромереж.

Своєю чергою у ДТЕК повідомили, що у столиці та області почалися віялові відключення електроенергії: тривалість відключень становитиме близько двох годин.

Держспецзв'язку також рекомендує обмежити споживання мобільного інтернету до мінімуму, оскільки мішенню ворога стали об'єкти, які забезпечують роботу зв'язку. Зокрема, радять встановити обмеження трафіку в налаштуваннях додатків, найменший дозвіл у налаштуваннях відео на Youtube; вимкнути режим автоматичного завантаження мультимедіа у месенджерах.

За інформацією ДСНС, відсутнє електропостачання у чотирьох областях: Львівська, Полтавська, Сумська, Тернопільська. "На решті території України електропостачання порушено частково", - зазначають рятувальники.

Як відомо, вранці у Києві ворог завдав ракетного удару по Шевченківському, Голосіївському та Деснянському районах. Через вибухи у столиці загинули п'ятеро людей, понад 50 постраждали, зокрема 42 потрапили до лікарень.

Станом на 14.00 понеділка внаслідок ворожих атак по Україні загинули 11 людей, 64 травмовані.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, Чехія виявила бажання очолити процес післявоєнного відновлення України. Раніше офіційний Київ надав документ, в якому вказано ключові потреби, пов'язані з відновленням інфраструктури, що постраждала під час російської агресії. Чехія зараз головує в Євросоюзі і має можливості, щоб допомогти.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

122

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом