Під Києвом відкрили дванадцяте модульне містечко для переселенців

Неподалік Києва в місті Василькові було відкрито модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб, а також тих, хто втратив житло внаслідок російської агресії.

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад та територій України.

Як уточнили в Мінрегіоні, це модульне містечко стало вже дванадцятим, яке відкрили за підтримки польського уряду. У ньому, окрім інших переселенців, також проживатимуть мешканці багатоквартирного будинку у Василькові, який у березні розбомбили рашисти. Містечко облаштували всім необхідним для життя: є кухня, їдальня, санвузли, душові кабінки, адміністративні приміщення. Територія освітлюється, а приміщення опалюються. Кімнати укомплектовані необхідною побутовою технікою та меблями.

У Міністерстві розповіли, що містечко складається з чотирьох моноблоків по 22 житлові кімнати у кожному. Загалом воно розраховане на проживання 352 осіб.

Раніше у рамках співпраці з колегами з Польщі було відкрито та заселено 11 модульних містечок для понад 3500 осіб у деокупованих населених пунктах Київської (Ірпінь, Буча, Бородянка, Макарів) та Чернігівської (Новоселівка) областей, а також у Львові.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Трускавці (Львівська область) два занедбані санаторії перетворять та пристосують для проживання у них переселенців. Загальна площа санаторіїв складає 32 тисячі квадратних метрів. Санаторії законсервували ще на початку воєнних дій у 2014-15 роках.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом