Паводок на Дніпрі: яким масивам Києва загрожує підтоплення

Внаслідок масштабних опадів у Дніпрі зріс рівень води, що призвело до підтоплення окремих територій у Києві.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської держадміністрації.

Столична влада попередила, що внаслідок весняної повені можливе підтоплення частини дачних ділянок сіл Осещина, Погреби, Хотянівка, Троєщина, Гнідин, Вишеньки та заплави Дніпра на півдні столиці. Також висока вода загрожує приватній та садово-дачній забудові на лівому березі Дніпра (в районі Південного мосту, а також затоки Берківщина) та прируслових ділянок масиву Конча-Заспа.

Влада Оболонського району заявила, що рятувальні та житлово-комунальні служби вже сформували спільний алгоритм дій, підготували спеціальну рятувальну техніку (різні плавзасоби) для роботи в умовах повені.

У свою чергу експерт Михайло Петелицький розповів, що плани забудови берегів Дніпра на місці заказника Горбачиха та залишків заплави Дніпра на Осокорках становлять не просто небезпеку для навколишнього середовища, а й створюють надзвичайну небезпеку техногенного характеру, оскільки через такі забудови річка просто не зможе виходити. на свою заплаву. "Ми отримаємо своєрідний ефект воронки, коли пропускна здатність залежатиме від вузької частини русла річки, а постійний приплив води буде лише піднімати рівень вище за цю вузьку ділянку русла", - зазначив експерт.

За його словами, наслідком такої нерозумної будівельної політики може стати знищення наступними повенями всіх "wow-ефектів", і парків, над якими працювало і працює зараз місто і за які щедро заплатили платники податків: все це просто змиє у Дніпро у прямому розумінні.

Як повідомляють столичні телеграм-канали, паводок затопив Оболонські острови, на одному з яких будувався парк. На будівництво виділили 174 млн. гривень, "а зараз там можна вирощувати рис".

У КМДА наголосили, що очікувані на максимальному рівні паводки не несуть загрози промисловим об'єктам та житловим масивам.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, поступова забудова земляної дамби Київської гідроелектростанції елітними котеджами створює додаткове навантаження на неї, що загрожує масштабним затопленням близько 200 тисяч гектарів території області.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

283

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом