Пам’ятку архітектури у Києві реставрують за майже 52 млн грн

1 хв

У Києві за 51,7 млн грн реставрують готель, який входить до складу пам’ятки споруди колишнього Михайлівського монастиря. Про це йдеться в системі Prozorro.

Триповерхова будівля у Шевченківському районі є памʼяткою архітектури місцевого значення. Це готель, який є частиною споруди колишнього Михайлівського монастиря. Його побудували у 1902-1903 роках, а у 1930 році звели надбудову 4-го та 5-го поверхів. Нині там знаходиться гуртожиток медуніверситету імені О.О. Богомольця.

Споруда розташована на вул. Трьохсвятительській, 4г. В ній до кінця 2024 року мають виконати демонтажні та загальнобудівельні роботи, влаштувати водопостачання, каналізацію, опалення, вентиляцію, електромережі та освітлення (в тому числі художнє освітлення фасадів), блискавкозахист, заземлення і системи протипожежного захисту.

Згідно з проєктом мають провести робоче та аварійне-чергове освітлення приміщень у 4-му та 5-му поверхах будівлі світильниками зі світлодіодними лампами. Також мають озеленити територію.

За результатами тендеру реставрацію будівлі замовило КП "Київжитлоспецексплуатація" у ТОВ "Енерго Інжиніринг".

Головою КП "Київжитлоспецексплуатація" КМДА є Дмитро Ветоха, а уповноваженою особою із закупівель – Наталія Сидоренко. Вона ж фігурує в системі Prozorro як контактна особа.

Білоцерківською "Енерго Інжиніринг" керує Інна Гончаренко. Також керівником та  співзасновником компанії виступає Артем Максимов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Львові на вулиці Квітневій, 6 під виглядом реконструкції зруйнували віллу Чеслава Мюллера, зведену на початку XX століття. Вілла раніше належала Національному університету "Львівська політехніка", але зараз знаходиться у приватній власності. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

558

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом