"Каналізація? Пам'ятник архітектури!" Колектор річки Глибочиця в Києві отримав новий статус

Влада Києва надали колектору річки Глибочиця у Києві статус пам'ятника архітектури і містобудування і буде охоронятися законом.

Про це розповів києвознавець і організатор андеграундних екскурсій містом Кирило Степанець, повідомляється у паблік "Типовий Київ".

"Ви говорите каналізація? Пам'ятник архітектури! Колектор Глибочиці став першим і єдиним об'єктом водовідведення атмосферних опадів, що отримав цей статус", – підкреслив Степанець.

За його словами, табличка встановлена неподалік від перехрестя Валів і вулиці Глибочицькій.

Тим часом, раніше між Валами протікала річка Глибочиця, але в середині 19-го століття її сховали у підземний колектор. Нещодавно був представлений проєкт реконструкції двох вулиць на Подолі - Нижній і Верхній Вал. Згідно з ним, планують повернути на поверхню річку, яка зараз тече у бетонному колекторі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, одеському пам'ятника архітектури по вулиці Маяковського, 1 загрожує руйнування через незаконне будівництва мансарди. Спробу незаконного реконструкції горищного приміщення зробив власник однієї з квартир. Найняті ним будівельники демонтували фасадну частину покрівлі та замінили несучі конструкції.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом