Одесу переповнило незаконне будівництво: ДАБК зафіксував 700 фактів

Одеський міський ДАБК за дев'ять місяців зафіксував понад 700 фактів незаконного будівництва.

Про це заявив керівник відомства Олександр Авдєєв під час засідання міського виконкому у четвер, 10 грудня, передає Думська.

За його словами, в цьому році спостерігається небувале зростання кількості незаконних будівництв, самозахоплень земельних ділянок та інших порушень у будівельній сфері. Інспектори зафіксували понад 700 фактів незаконного будівництва. До судів подано 300 позовів про демонтаж самобудів.

В Одесі самобуди будуть зносити комунальники
pixabay.com

При цьому, як підкреслив Авдєєв, це не заважає забудовникам продовжувати зводити будинки без необхідних документів. У зв'язку з цим, як зазначив керівник ДАБК, був розроблений механізм демонтажу незаконно-побудованих будинків, який дозволить міській владі більш рішуче боротися з недобросовісними забудовниками.

Так, механізм буде складатися з декількох етапів. На першому выдбуватиметься фіксація незаконного будівництва компетентними органами і згодом забудовник отримає припис, згідно з яким той має провести демонтажні роботи.

Якщо забудовник не буде виконувати, тоді настає другий етап, під час якого комунальне підприємство "Одеспроєкт" розбере незаконно зведений об'єкт. Як запевнив Авдєєв, у комунальників на сьогоднішній момент є вся необхідна для цього техніка.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Шостий апеляційний адміністративний суд Одеси скасував дозвіл на будівництво житлового комплексу La Mer на 13-й станції Великого Фонтану.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук