Одесу переповнило незаконне будівництво: ДАБК зафіксував 700 фактів

Одеський міський ДАБК за дев'ять місяців зафіксував понад 700 фактів незаконного будівництва.

Про це заявив керівник відомства Олександр Авдєєв під час засідання міського виконкому у четвер, 10 грудня, передає Думська.

За його словами, в цьому році спостерігається небувале зростання кількості незаконних будівництв, самозахоплень земельних ділянок та інших порушень у будівельній сфері. Інспектори зафіксували понад 700 фактів незаконного будівництва. До судів подано 300 позовів про демонтаж самобудів.

При цьому, як підкреслив Авдєєв, це не заважає забудовникам продовжувати зводити будинки без необхідних документів. У зв'язку з цим, як зазначив керівник ДАБК, був розроблений механізм демонтажу незаконно-побудованих будинків, який дозволить міській владі більш рішуче боротися з недобросовісними забудовниками.

Так, механізм буде складатися з декількох етапів. На першому выдбуватиметься фіксація незаконного будівництва компетентними органами і згодом забудовник отримає припис, згідно з яким той має провести демонтажні роботи.

Якщо забудовник не буде виконувати, тоді настає другий етап, під час якого комунальне підприємство "Одеспроєкт" розбере незаконно зведений об'єкт. Як запевнив Авдєєв, у комунальників на сьогоднішній момент є вся необхідна для цього техніка.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Шостий апеляційний адміністративний суд Одеси скасував дозвіл на будівництво житлового комплексу La Mer на 13-й станції Великого Фонтану.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом