Одеський суд узаконив будівництво, яке велося з великими порушеннями

Одеський окружний адміністративний суд дозволив і далі проводити реконструкцію будівлі на вулиці Рішельєвська, 41, яка після проведених робіт зросла як в висоту, так і в ширину.

Як повідомляє Думська, одеський ДАБК намагався зупинити скандальне будівництво, однак суд підтримав іншу сторону. Чиновники подали в суд на забудовника ще на початку минулого літа, оскільки той істотно порушив норми будівництва: розширив будівництво, зробивши самозахоплення території за рахунок двору. Також він збільшив площу прибудови до однієї з квартир, добудувавши дві колони з тильного боку будівлі.

Незважаючи на очевидні порушення, суддя прийшов до висновку, що немає розбіжностей у геометричних розмірах прибудови та проєктній документації. Тим часом ДАБК збирається оскаржити це рішення суду в апеляційній інстанції.

Як зазначає видання, в декларації забудовника кажуть, що буде проводитися реконструкція квартир з облаштуванням додаткових приміщень громадського призначення та апартаментів, без зміни геометричних розмірів фундаментів. Передбачалося, що нова будівля буде чотирьохповерховою, але за час судів вона виросла ще на два поверхи.

НЕРУХОМІ відзначають, що багато забудовників "грішать" з реконструкцією, в результаті якої на місці виростає абсолютно інша будівля, ніж та, що мала бути по документам. Так, в Одесі пам'ятник архітектури на Дерибасівській, 1 опинився під загрозою руйнування через незаконну реконструкцію квартири. Господиня квартири № 7 вела незаконні будівельні роботи, для розширення житла вона самовільно захопила горище і надбудувала поверх.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом