Одеська прокуратура не змогла довести незаконність будівництва ЖК Клубний 7

Одеська прокуратура через суд намагалася зупинити незаконне будівництво ЖК Клубний 7, яке почалося ще влітку 2018 року, але безуспішно .

Як повідомляють місцеві ЗМІ, містобуди видавалися на реконструкцію одноповерхового будинку без зміни геометричних параметрів фундаменту, а насправді там був виритий величезний котлован і побудований багатоквартирний будинок. Крім цього, коли з'ясувалося, що у замовника будівництва немає документів на право власності, він оформив його через "чорних реєстраторів".

У жовтні 2019 року ДАБІ в Одеській області скасувала містобуди, а слідом міська ДАБК анулювала дозвіл на будівельні роботи. Однак забудовник звернувся до суду, який і задовольнив його позови.

Міська ДАБК і прокуратура подали апеляцію, але П'ятий апеляційний адмінсуд теж став на бік будівельників. Фактично це рішення можна оскаржити ще у Верховному суді, однак ЖК Клубний 7 вже майже побудували, там уже проводять оздоблювальні роботи.

ЗМІ відзначають, що в суді прокуратура не надала ніяких доказів того, що будівництво не відповідає містобудам, що замість реконструкції звели висотку. Житловий комплекс буквально втиснули посеред будівель: відстань до найближчого будинку – менше 2 метрів.

Згідно з даними ресурсу НЕРУХОМІ, ЖК Клубний 7 будується за адресою вул. Балківська, 119 а. Даний комплекс має низький рейтинг 2,5. Документи по ньому зараз проходять перевірку у експертів. Згідно з інформацією з офіційного сайту забудовника, здача будинку запланована на перший квартал 2021 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом