Одеська обладміністрація вимагає зупинити будівництво у Міському саду

Департамент культури Одеської обласної держадміністрації вимагає припинити будівельні роботи на території Літнього театру у Міському саду.

Як повідомляє Думська, відповідне розпорядження отримало СП "Солінг". Крім того, від міської ради зажадали укласти охоронний договір на використання пам'ятки архітектури протягом місяця.

Варто підкреслити, що на території Літнього театру почалися нещодавно будівельні роботи. Громадські організації Одеси вважають, що варто повернути ділянку, на якій розташований Літній театр у власність міста. Крім того, у вересні П'ятий апеляційний адміністративний суд офіційно визнав театр частиною Міського саду, незважаючи на всі зусилля приватної компанії.

Тим часом в мережі з'явилися документи, що тут збираються побудувати торгово-розважальний центр з кінотеатром, площею майже на 2 тисячі "квадратів". Висота ТРЦ – вісім поверхів. Тут планувалося розміщення офісів, кафе, ресторанів і магазинів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Маріуполі місцеві жителі влаштували акцію протесту проти будівництва корпусу недержавного гірничо-металургійного університету "Метінвест Політехніка" на місці міського саду у рекреаційній зоні.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом