Одеситів не влаштовує рішення влади щодо знесення історичних будівель на Рішельєвській

Влада Одеси погодилися зі знесенням історичних будівель на вулиці Рішельєвській в Приморському районі міста, чим викликали обурення з боку одеситів.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, на думку архітекторів міськрада мав провести конкурс на реконструкцію будівель.

У свою чергу активіст Юрій Дьяченко додав, що в містобудівній документації будинки, які хочуть знести, відзначені як пам'ятки архітектури. Відповідно до закону, реставрація пам'яток архітектури має здійснюватися без зміни зовнішніх параметрів будівлі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівельна компанія "Одеса-сіті" пообіцяла зберегти стилістику фасаду старовинної друкарні на вулиці Рішельєвській. Депутатам Одеської міської ради надали візуалізацію проєкту. На ньому видно, що хоч стилістика і буде збережена, сама будівля виросте на три поверхи. Депутати, проте, схвально висловилися щодо нового проєкту. 27 листопада ДАБК видав документи на будівництво шестиповерхового житлового будинку на 66 квартир. Забудовник спочатку планував зробити фасад будівлі скляним.

Як відомо, будинок друкарні було побудовано у 1841 році. У ньому працював відомий видавець Юхим Фесенко. На думку одеситів, які намагаються захистити будинок, об'єкт є не просто архітектурною пам'яткою, а й є величезним культурним спадком.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом