Очільника Київського метрополітену відправили під домашній арешт

1 хв


Суд відправив головного інженера Київського метрополітену Віктора Вигівського під цілодобовий домашній арешт на два місяці через службову недбалість. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури. 

За клопотанням прокурорів Подільської окружної прокуратури у межах провадження щодо підтоплення тунелів між станціями “Деміївська” та “Либідська” суд обрав Вигівському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 23 вересня 2024 року. Його звинувачують у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367).

Вигівський має здати свій паспорт для виїзду за кордон, не має права спілкуватись зі свідками та іншим підозрюваним у кримінальному провадженні. Також начальнику служби тунельних споруд і будівель оберуть запобіжний захід. 

За даними слідства, двоє посадовців не спостерігали за ослабленими конструкціями та спорудами, що призвело до потрапляння води, появи сталактитів. В результаті окремі елементи тунелю почали руйнуватися. У метрополітені відповіли, що тунель зруйнувався через неякісний проєкт і будівництво, а не через обслуговування. Водночас експертиза свідчить, що технічною причиною руйнування тунелю метро стала його неналежна експлуатація.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, ще 8 грудня стало про підтоплення синьої гілки київського метрополітену між станціями Теремки та Деміївська. Тоді основною причиною називали щільну забудову зверху, яка тисне на насичений підземними водами ґрунт. Зараз потяги ходять між станціями "Героїв Дніпра – Либідська".

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

964

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом