ЖК Волгоградський: НЕРУХОМІ розібралися, чому зупинилося будівництво

ЖК Волгоградський – це комплекс, будівництво якого планувалося у Солом'янському районі Києва, але згодом було зупинено, а договір оренди земельної ділянки визнано недійсним.

Про це йдеться в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Ще у 2004 році компанія "Вагра" уклала договір купівлі-продажу одноповерхового нежитлового будинку на вулиці Волгоградській, 25а. У 2013-му Київрада передала фірмі земельну ділянку для будівництва, обслуговування та експлуатації житлового будинку, а в 2014-му на підставі цього рішення між Київрадою і "Ваграю" був укладений договір оренди земельної ділянки на 10-річний термін.

Однак, вже у 2015-му році прокуратура звернулася до Господарського суду з позовом до Київради, вимагаючи скасувати рішення про передачу земельної ділянки для будівництва та скасування договору оренди. У позові прокуратура стверджувала, що площа отриманої в оренду земельної ділянки у 10 разів більша за площу будівлі, що належить ТОВ "Вагра". Тому Київрада не мала права передавати цю ділянку товариству, а мала провести земельні торги з продажу права оренди.

Як з'ясували експерти, на сьогоднішній день судом визнано незаконним і скасовано рішення Київради від 23.10.2013 про передачу ТОВ "Вагра" земельної ділянки для будівництва, обслуговування та експлуатації житлового будинку на вул. Волгоградській, 25 у Солом'янському районі Києва. Також визнано недійсним договір оренди земельної ділянки та визнано відсутність у ТОВ "Вагра" права користування цією землею.

Компанія намагалася через суд зобов'язати Київраду підготувати проєкт рішення і розглянути питання про продаж права оренди земельної ділянки на земельних торгах. Але суд постановив, що продаж права оренди земельної ділянки на земельних торгах неможливий без поділу ділянки на ділянку для обслуговування існуючої будівлі і ділянку для нового будівництва.

Варто підкреслити, що майбутній ЖК планували будувати практично на схилі Протасова Яру. Звичайно, це викликало невдоволення жителів будинків, розташованих поруч з будівельним майданчиком. Адже будівництво 13-поверхової будівлі несло загрозу сповзання схилу у яр. Протягом 2014-2015 років жителі сусідніх будинків вели боротьбу проти будівництва багатоповерхівки: численні акції протесту і навіть стрілянина з боку охорони будмайданчику під час спроби киян зруйнувати будівельний паркан. Ці події широко висвітлювалися у пресі і на телебаченні. Але тільки після рішення Київської міської ради про розірвання договору оренди між ТОВ "Вагра" і Київрадою і рішення Господарського суду будівництво призупинилося.

Згідно з даними порталу YouControl, бенефіціаром ТОВ "Вагра" є Вагіф Абдуллаєв, він також і керівник цієї фірми.

Більш детально зі звітом щодо ЖК Волгоградський можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом