ЖК Сади Вишневі: життя на глісаді злітно-посадкової смуги

ЖК Сади Вишневі – це комплекс економкласу, який зводиться у місті Вишневе під Києвом, практично перед самим аеропортом.

Про це читайте у свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Житловий комплекс будується за 8 кілометрів від злітної смуги аеропорту Київ, при цьому сама смуга знаходиться на одній лінії з комплексом, тому мешканцям доведеться жити у вічному гулі літаків, що пролітають.

За проєктом тут передбачено будівництво 11 будинків, при цьому на сайті комплексу вказується 8 будинків, а на сайті девелопера – 9. Фактично невідомо, скільки взагалі будинків планується побудувати, що в результаті може позначитися на комфорті майбутніх мешканців. Щодо паркінгу, то забудовник взагалі не передбачив місця для постійного зберігання автомобілів. Тож чи будуть облаштовані автостоянки у заявленій забудовником кількості – незрозуміло.

Згідно з містобудівною документацією, розміщення житлового комплексу на території, де здійснюється будівництво ЖК Сади Вишневі, не передбачено. Це означає, що інженерні системи Вишневого (електромережі, газо та теплопостачання, каналізація) не розраховані на цей комплекс, що також у результаті позначиться на якості життя тут.

Експерти також з'ясували, що міськрада Вишневого у 2018 році ухвалила рішення про скасування договору оренди земельної ділянки із замовником будівництва "Євро 2000". Тим не менш, ця компанія станом на сьогодні є орендарем ділянки, згідно з даними держреєстру. Відповідно до чинного законодавства договір оренди землі набирає чинності після його державної реєстрації та припиняє дію після реєстрації факту її розірвання. Таким чином, попри рішення міськради про скасовування договору оренди з ТОВ "Євро 2000", договір залишається чинним.

Забудовник зміг отримати містобуди лише через суд, який зобов'язав відділ містобудування та архітектури Києво-Святошинської РДА надати МУО. Експерти зазначають, що це одна із "сірих" схем, яку застосував забудовник.

Більш детально про ЖК Сади Вишневі можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом