ЖК Олексіївський: ризики з інвестуванням через кримінальну справу

Одеський ЖК Олексіївський, який зводять у Товарному провулку, 1 у Малиновському районі, має проблеми з законодавством, що в кінцевому підсумку може позначитися на інвесторах.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Як стало відомо експертам, було відкрито кримінальне провадження на чиновників Одеської міськради, в рамках якого 10 серпня 2020 року наклали арешт на земельну ділянку, орендарем якого виступає ТОВ "Редіон Груп". Згодом Київський апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу фірми. У свою чергу експерти не виявили в реєстрі рішень про зняття арешту будівництва. Це свідчить, що заборона діє, що в свою чергу несе великі інвестиційні ризики.

Також є питання і щодо поверховості об'єкта. Згідно з проєктом будівництва, ЖК буде складатися з дев'яти поверхів плюс верхній технічний, який відповідно до ДБН не враховується для визначення поверховості. Однак, рендери ЖК відображають, а сайт забудовника вказує, що комплекс має висотність у десять поверхів: дев'ять житлових і перший поверх нежитлових приміщень. Експерти вважають, що будівництво з відхиленням від проєкту може мати проблеми з контролюючими органами і стати причиною затримки у прийнятті в експлуатацію

Що стосується комфорту проживання, то прибудинкова територія не розрахована для вигулу домашніх тварин і тут немає майданчиків для тимчасової стоянки велосипедів. Також забудовник не передбачив облаштування великого паркінгу, в результаті мешканці комплексу зіткнуться з проблемою паркування машин.

Більш детально про ЖК Олексіївський можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом