ЖК на Жилянській, 81: що не так з цільовим призначенням ділянки

ЖК на вул. Жилянській, 81 – це житловий комплекс у Голосіївському районі Києва в історичній місцевості Паньківщина. Будівництво відбувається на ділянках, цільове призначення яких не відповідає намірам забудови.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Територія, на якій будується ЖК знаходиться в межах історичного ареалу міста, де встановлені додаткові вимоги з будівництва. Крім того, як з'ясували експерти, цільове призначення земельних ділянок не відповідає намірам забудови: одна ділянка - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), друга – для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови і надавався Київрадою для будівництва торгово-офісного комплексу. При цьому замовник не привів цільове призначення відповідно до намірів забудови.

Разом з тим забудовник отримав містобуди на підставі рішення Окружного адмінсуду, оскільки Департамент містобудування та архітектури КМДА відмовляв у їх видачі через невідповідність намірів забудови.

Будинок зводиться на ділянці площею 0,3 га. Згідно з проєктом, під забудовою виявиться більша частина ділянки – близько 55%. Таким чином землі на прибудинковій території не вистачить для нормального розміщення майданчиків для відпочинку, збору сміттєвих відходів, облаштування для проїзду спецтранспорту та інших потреб.

Більш детально зі звітом по ЖК на вул. Жилянській, 81 можна ознайомитися, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом