ЖК на Великій Васильківській: будівництво, яке не узгодили з Мінкультом

ЖК вул. Велика Васильківська, 143/2 – це житловий комплекс у Печерському районі Києва, який зводиться в історичному ареалі, на колишніх промислових землях.

Про це читайте у свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Територія, на якій будується ЖК, знаходиться в межах центрального історичного ареалу, тут встановлено додаткові вимоги щодо будівництва та діють обмеження за висотністю. Зокрема, необхідне узгодження проектної документації та дозвіл Мінкультури. Але замовник будівництва оскаржив містобуди забудови земельної ділянки в частині обмеження висотності та необхідності отримання погоджень та дозволів Мінкультури в суді. Відповідно проєкт розроблений без урахування особливостей забудови історичного центру Києва. Наголосимо, що відсутність необхідних документів може бути загрозою припинення будівництва з боку Мінкульту чи затягування процесу ухвалення комплексу до експлуатації.

Також удалося з'ясувати, що Нацполіція проводить досудове розслідування за фактом службової недбалості з боку посадових осіб КМДА. І хоч кримінальну справу порушено проти столичних чиновників (що стосується й надання містобудів на будівництво ЖК на Великій Васильківській, 143/2), проте наявність цього провадження створює додаткові ризики в інвестуванні.

Забудовник вирішив відійти від ДПТ та інакше реалізувати наміри забудови, що призвело до збільшення секційності будинку за одночасного зменшення поверховості та кількості квартир. Це не вплине на збільшення кількості мешканців ЖК, проте призведе до зменшення площі прибудинкової території. Водночас зазначимо, що під забудовою опиниться лише 30% площі земельної ділянки, що відповідає будівельним нормам та дворового простору має бути достатньо для комфортного проживання.

Детальніше про ЖК на Великій Васильківській можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

164

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом