ЖК на проспекті Відрадному: суперечки в судах тривають досі

ЖК на проспекті Відрадному, 42 – це комплекс економ-класу, який зводиться на колишніх землях Міноборони, суперечка за які триває досі в судах.

Про це йдеться у свіжому огляді ресурсу НЕРУХОМІ.

Так, ще у 2017 році була відкрита справа про визнання недійсною реєстрації права комунальної власності на земельну ділянку забудови і визнання права власності на неї за державою

Поданий прокурором позов обґрунтований тим, що земельна ділянка площею 2,8388 га на Відрадному, 42 є військовим майном (розташований на території військового містечка) і вибула з власності держави без відповідного рішення Кабінету міністрів або Міноборони. Справа розглядалася судами неодноразово. Тому, як зазначають експерти, до прийняття остаточного рішення зберігаються ризики в інвестуванні. У разі задоволення позову замовник втратить право на забудову земельної ділянки.

Що стосується комфортності проживання, то забудовник збирається побудувати два підземні паркінги на 380 машино-місць при цьому загальна кількість разом з гостьовими стоянками буде розрахована майже на 500 машино-місць. Однак цього недостатньо і мешканці зіткнуться з проблемою, де припаркувати своє авто.

Так само слід знати, що розташування і кількість будівель не відповідає ДПТ, що є порушенням містобудівного законодавства. Однак, незважаючи на це суд зобов'язав ДАБІ видати дозвіл на будівництво ЖК.

Більш детально про ЖК на проспекті Відрадному можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом