ЖК на Броварському проспекті: суди за землю та відсутність паркінгу

ЖК на Броварському проспекті – це комплекс з двох 25-поверхових секцій і прибудованого чотириповерхового торгово-офісного центру, зводиться практично без паркінгу, а прокуратура намагається відсудити у замовника землю.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Ще у 2008 році Київрада передала компанії "Ярус" ділянки землі для будівництва, експлуатації та обслуговування відкритої частини Святошино-Броварської лінії метро і перевів землю за функціональним призначенням до території громадських будівель і споруд. Пізніше компанія "Ярус" оформила право власності на зазначені ділянки і продала їх ТОВ "Б.Р.К.", яке, в свою чергу, перепродало їх замовнику будівництва ЖК на Броварському проспекті – фірмі "Діместіон".

Прокуратура подала до суду, який прийшов до висновку, що Київрада порушила закон, передавши "Ярусу" земельні ділянки. З огляду на скасування рішення Київради, скасовано і зміни у Генплан Києва, якими ділянки земель лісового фонду та зеленої зони були віднесені до території громадських будівель і споруд. Таким чином виходить, що "Ярус" не мав права продавати цю землю. Прокуратура подала позов до ТОВ "Діместіон", вимагаючи повернути Києву ділянки, однак суд відмовив у його задоволенні. Проте, до прийняття остаточного рішення по даній справі зберігаються певні ризики в інвестуванні.

Що стосується комфортності проживання, то майбутні інвестори мають знати, що забудовник не запроєктував паркінг, тому питання, де залишити авто буде досить гострим.

Крім того, щільність населення майже у два рази перевищує норму, що зробить проживання тут малокомфортним. Не дотримана норма і щодо допустимого відсотку забудови, що позначиться на розмірі прибудинкової території.

Більш детально про ЖК на Броварському проспекті можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом