ЖК Акварель-8: з парковкою за 14 кілометрів від комплексу

ЖК Акварель-8 – це житловий комплекс комфорт-класу, який зводиться на вулиці Вільямса, 93/4 у селі Лиманка під Одесою. Для отримання дозволу на будівництво використовували "сіру схему" з парковками, розмістивши її за 14 км від будинку.

Про це читайте у свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Як з'ясували експерти, у звіті проєкту зазначено, що генеральним планом ЖК передбачено майданчики для зберігання автомобілів, що знаходяться в Одесі на вулиці Слобідській, 56 на відстані 14 км. Тобто забудовник використав одну із "сірих схем" для отримання дозволу на будівництво, уклавши договір оренди ділянки для тимчасового зберігання автомобілів. І навіть якщо після завершення будівництва у мешканців і залишиться можливість користуватися стоянкою на Слобідській, навряд чи хтось захоче ставити так далеко від будинку свою машину. Натомість біля комплексу передбачено паркування для 20 велосипедів.

Також експерти помітили невідповідність кількості квартир у проєкті і тим, що пропонується на сайті житлового комплексу. За проєктом тут заплановано 650 квартир, проте згідно з планами поверхів, розміщених на сайті ЖК, у будинку планується розміщення 736 квартир. Це може призвести до внесення змін до проєктної документації. Адже невідповідність збудованого будинку затвердженому проєкту несе суттєві ризики під час прийому об'єкта в експлуатацію. Крім того, збільшення майже на 90 квартир вплине на комфортність проживання інших мешканців.

У дозволі виконання будівельних робіт зазначено, що висотність будинку становитиме 16 поверхів плюс технічний поверх. Але на 17 поверсі також продаються квартири. Облаштування житла на останньому технічному поверсі є стандартною схемою забудовників. Однак невідповідність будівництва параметрам, заявленим при отриманні дозволу на будівництво, також несе істотні ризики прийому об'єкта в експлуатацію.

Детальніше про ЖК Акварель-8 можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом