Забудовників львівського ЖК Persenkivka оштрафували на 1,6 млн гривень

Львівських забудовників ЖК Persenkivka на вулиці Тернопільська, 42 оштрафували на загальну суму в 1,6 млн гривень за незаконні будівельні роботи.

Про це повідомили в пресслужбі міської ради Львова.

"16 квітня інспекція ДАБК у Львові завершила перевірку на об'єкті будівництва на Тернопільскій, 42. Інспектори зафіксували, що будівельні роботи тривають, на будівництві перебувають близько 300 працівників, а документи, звичайно, у забудовника не з'явилися", – йдеться в повідомленні.

З огляду на порушення, визначили суму штрафу -1,6 млн гривень. Його розділили на дві юрособи – ПрАТ "Ірокс" та ТОВ "Персенківка" – по 839 900 грн. Комісія вимагає знову зупинити проведення будівельних робіт і усунути порушення. Для цього забудовникам дали два місяці.

Департамент містобудування застеріг львів'ян від покупки житла в ЖК Persenkivka, заявляючи, що будівництво повністю незаконне, а сам комплекс є "самобудом". Міська рада вже не перший рік судиться з компанією "Ірокс", підкреслюючи, що у компанії це далеко не перший проблемний об'єкт у Львові і за його межами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у вересні минулого року Господарський суд Львівської області заборонив фірмі "Ірокс" проводити будівельні роботи на ЖК Persenkivka. У мерії Львова розповіли, що їм не раз надходили листи від ошуканих інвесторів, які просили допомоги і вимагали розібратися з недобросовісним забудовником. Збиток, нанесений компанією громаді, становлять близько 60 млн грн. Зокрема, забудовник не сплатив понад 17 млн грн інвестиційних внесків, а орієнтовна вартість завданих збитків місту становить 43,6 млн грн.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

163

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом