Забудовник ЖК White Lines прокоментував скандал із Довженко-Центром

Будівля Довженка-Центру залишається у власності держави і не входить до проєкту житлового комплексу White Lines.

Про це повідомляється на сторінці ЖК у Facebook.

"Кілька років тому ми дійшли принципових домовленостей із Довженко-Центром, на підставі яких погодили з керівництвом Центру проєкт Договору організації містобудівної діяльності", - йдеться у повідомленні.

За документом забудовник має виконати реконструкцію та утеплення фасадів Центру, провести благоустрій внутрішнього двору, відремонтувати бомбосховища та пристосувати його під фільмосховище. Обсяг інвестицій становив – близько 27 млн гривень. Зі свого боку Центр дозволив забудовнику надбудувати металеву конструкцію над бомбосховищем, яка дозволяла зберегти єдину візуальну лінію фасаду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, колишній директор Довженко-Центру Іван Козленко розповідав, що була домовленість, за якою забудовник зробить низку інвестицій щодо капітального ремонту фасаду, утеплення та будівництва сучасного фондосховища. Утім інвестиційний договір так і не підписали. Як зазначив Козленко, "було зрозуміло, що вся земельна ділянка є предметом інтересу забудовників".

Джерела LB.ua в будівельній компанії розповіли, що ще влітку 2021 року знали, що забудують всю ділянку Довженко-Центру і про жодні домовленості з ним усередині компанії не йшлося.

17 серпня стало відомо, що Держкіно видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру, що фактично означає ліквідацію національного кіноархіву. Ситуація з Довженко-центром сколихнула громадськість. На сайті Кабінету Міністрів того ж дня розмістили петицію про відміну реорганізації.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

155

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом