Забудовник ЖК Symbol через суд скасував низку обмежень у містобудах

Забудовник ЖК Symbol виграв судову справу у Департаменту містобудування та архітектури Київської міськдержадміністрації, скасувавши низку вимог у виданих містобудах.

Як повідомляє "Київвлада", ще минулого літа Департамент КМДА програв в Окружному адмінсуді, а 27 жовтня Шостий апеляційний адмінсуд відмовив столичній владі у відкритті апеляційного провадження. Таким чином, замовник будівництва – ТОВ "РТ Девелопмент" – домігся скасування низки обмежень у містобудах на проєктування реконструкції нежитлової будівлі по вулиці Багговутівська, 16 під житловий комплекс. Варто наголосити, що в суді офіційною причиною незгоди Мінкульту стало те, що історико-архітектурний опорний план (ІОПП) Києва на той час не було затверджено в установленому законом порядку. Втім, цей аргумент забудовник теж використав у суді – мовляв, якщо ІОАП не затверджений, то він взагалі не повинен був питати у Мінкульту дозволу на проведення робіт. Тепер вже компанія, згідно з рішенням суду, не зобов'язана під час планування та будівництва отримувати погодження від органів культурної спадщини.

Раніше в МУО було зазначено, що в безпосередній близькості від ділянки проєктування знаходиться будівля ХІХ століття – садиба Багговута. Департамент містобудування та архітектури КМДА поклав на ТОВ "РТ Девелопмент" обов'язок "забезпечити безпеку предмета охорони пам'ятника, його частин та елементів" - як при проведенні робіт, так і при подальшій експлуатації житлового комплексу.

Девелопером цього проєкту виступає "bUd Development", на цьому місці будують ЖК Symbol комфорт-класу.

Експерти НЕРУХОМІ раніше звертали увагу на те, що дозвіл на виконання будівельних робіт замовник зміг отримати лише з третьої спроби. Звіт з розгляду проєктної документації датований 21 серпня 2018 року, а отже, всі зауваження, зазначені ДАБІ у серпні та липні 2020 року, не були усунені. Це свідчить, що сам проєкт на будівництво не змінювався, а отже мешканці зіткнуться з недостатньою кількістю паркувань, перенаселенням й іншими нюансами.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

115

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом