Забудовник ЖК Олексіївський вирив котлован за метр від житлового будинку

В Одесі забудовник ЖК Олексіївський вирив котлован для будівництва підземного паркінгу у Товарному провулку на Молдаванці за метр від приватного будинку пенсіонерки.

Як повідомляється в місцевих пабликах, інцидент стався у середу, 26 січня. За словами родичів пенсіонерки, цього дня її відвезли на обстеження до медустанови, а після приїзду вже виявили котлован. Яму вирили буквально за метр від житла жінки. Тепер, виходячи надвір, є ризик, що можна впасти.

Раніше із забудовником спілкувався онук пенсіонерки, намагаючись розв'язувати питання із відселенням. "Вони тільки на словах пообіцяли, але за фактом нічого не зробили. Але коли вони вирили котлован терпінню прийшов кінець", - розповів чоловік.

Він також звернувся до міської влади з проханням вжити заходів щодо дій забудовника, наголосивши, що компанія не йде на жодні контакти.

Як писали НЕРУХОМІ, у рамках кримінального провадження постановою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 10 серпня 2020 року було накладено арешт на земельну ділянку загальною площею 0,7 га із забороною проведення будь-яких земельних, підготовчих, будівельних робіт. Пізніше Апеляційний суд залишив це рішення без змін.

Крім того, як з'ясували експерти, поверховість комплексу відповідно до проєкту будівництва визначена як 9 поверхів плюс верхній технічний, який згідно з ДБН не враховуються для визначення поверховості. Проте, рендери ЖК показують, а сайт забудовника вказує, що комплекс має висотність у 10 поверхів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом