Забудовник скандального ЖК Ріхерт&Парк на Подолі перегляне концепцію проєкту

1 хв


Компанія A Development перегляне концепцію проєкту ЖК Ріхерт&Парк на Подолі через динаміку ринку житлової нерухомості столиці. Про це повідомило видання “Хмарочос”.

В майбутньому ЖК на розі вулиць Кирилівської та Нижньоюрківської забудовник планує збільшити паркову та рекреаційну зони до 13,5 га, на які в минулому проєкті хотів виділити лише 3,75 га, і водночас зменшити граничну висотність будинків з 42 до 36 м. Лише декілька споруд будуть з такою висотою, інші не перевищуватимуть 27 метрів. Таке рішення забудовник запропонував після низки проведених слухань і обговорень з місцевою громадою та ініціативними групами. 

Висота гори Юрковиці буде більшою за граничну позначку найвищих будівель майже на 35 м. За словами девелопера, краєвид на гору збережеться. Це також підтверджує експертна оцінка фахівців з Українського державного інституту культурної спадщини під керівництвом архітектора Ширяєва.

Нагадаємо, що житловий комплекс Ріхерт & Парк із магазинами та парковками планує звести компанія "Керамблоки-Інвест". Це проєкт девелопера A Development. У кінці 2021 року забудовник отримав погодження від Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ) на продовження будівництва (коригування ІІ черги).

Ділянка для будівництва розташована у промисловій зоні в Подільському районі, на території броварні Ріхтера. Її та ще дві споруди девелопер планує відреставрувати. Реалізація проєкту коштуватиме 250-300 млн доларів разом з відновленням історичних об’єктів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, активісти виступають проти забудови і хочуть, щоб паркова зона була на всій цій території. В липні кияни зібрали понад 6 тисяч голосів щодо заборони будівництва ЖК, яке загрожує горі Юрковиця. 

Це вже не перша спроба містян виступити проти зведення цього ЖК. Вони неодноразово створювали петиції щодо заборони його будівництва, але поки безрезультатно.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

203

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом