Забудова у Протасовому Яру: суд визнав договір оренди недійсним

Верховний Суд відмовив компанії "Бора" у задоволенні касаційної скарги, позбавивши таким чином можливості вести будівельні роботи на території Протасова Яру у Солом'янському районі Києва.

Про це повідомили у середу, 19 січня, у паблику "Захистимо Протасів Яр".

Як зазначається, суд визнав договір оренди недійсним. Відомо, що до 2007 року земля у Протасовому Яру мала рекреаційне призначення. Колишній мер Леонід Черновецький віддав її в оренду ТОВ "Бора" без рішення Київради. Компанія пізніше здала в суборенду землю фірмі "Дайтон Груп". У квітні 2021 року Північний господарський суд Києва визнав недійсним договір суборенди між ТОВ "Бора" та ТОВ "Дайтон груп". Наприкінці грудня 2021 року Касаційний адміністративний суд визнав законним рішення Київської міської ради щодо заборони будівництва у парку "Протасів Яр".

Мер Києва Віталій Кличко своєю чергою привітав таке рішення, зазначивши, що столична влада працюватиме над створенням парку на цій землі.

"Майже три роки боротьби громади та міської влади за парк у Протасовому Яру дали позитивний результат", - додав очільник міста.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Протасовому Яру "Дайтона Груп" збиралася побудувати ЖК Tourbillon. Він мав складатися з трьох веж висотою по 40 поверхів. Забудовника пов'язують із дніпровськими бізнесменами Геннадієм Корбаном та Олегом Левіним.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом