ЮНЕСКО дозволила зводити житловий будинок в історичній частині Львова

ЮНЕСКО дозволило забудовнику зводити будинок в історичній частині Львова. Про це повідомила компанія "У цитаделі" на своїй сторінці у Facebook.

"Ще на стадії розробки проэкту будинку у Львові на вул. Поповича, 6а ми звернулися до всіх відповідних інстанцій. Зокрема, отримали висновок Міжнародної ради з охорони пам'яток та історичних місць (ICOMOS), структури ЮНЕСКО. Там зазначили, що не заперечують забудови порожньої ділянки в історичному центрі, але з дотриманням низки зауважень", – написали представники компанії.

Зокрема, у висновку МКІП від 17.11.2023 зазначається, що "запроектовані містобудівні та архітектурні перетворення не вплинуть на визначну універсальну цінність об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Львів. Ансамбль історичного центру.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, проти цього будівництва активно виступають мешканці сусідніх будинків. На їхню думку, нове будівництво може зашкодити їхньому житлу.
Будівництво на ділянці розпочалось у 2015 році. Тоді ж будівельники випадково пошкодили електромережу та ще більше налаштували проти себе львів'ян.

Протягом кількох років будмайданчик був порожнім і жодних робіт на ньому не відбувалося. 9 листопада 2023 року львівська активістка Ірина Юзік повідомила, що на вул. Поповича, 6а, відновили будівельні роботи – робітники почали монтувати фурнітуру під фундамент та заливати бетон. Перехожі викликали поліцію та представників міської ради.

Термін оренди цієї ділянки спливає 20 листопада 2023 року. Як повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач, місто не продовжуватиме забудовнику договір оренди. Крім того, він стверджує, що орендар зареєстрував на цій ділянці право власності на споруду, якої за фактом тут немає.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

194

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом