Впритул до Солом'янського парку відновилося скандальне будівництво

У серпні активізувалося будівництво апарт-комплексу CitiZen, будмайданчик якого прилягає впритул до Солом'янського ландшафтного парку в Києві.

Як повідомляє "Хмарочос", влада Києва в 2019 році видала містобуди компанії "Смарт-Девелопмент" на будівництво багатофункціонального комплексу з апартаментами та офісами. Однак на цьому місці забудовник почав зводити комплекс із житловими приміщеннями. Варто відзначити, що багато недобросовісних забудовників вдаються саме до такого прийому.

Проти будівництва виступають місцеві мешканці навколишніх будинків. Вони створили громадську організацію "Збережемо Солом'янський парк" та подали три позови про визнання протиправними та скасування містобудівних умов та обмежень, дозволи на будівництво, детального плану території.

Колишня ДАБІ перед ліквідацією видала дозвіл на виконання будівельних робіт на будівництво об'єкту "Будівництво будівель готельного, офісного та багатофункціонального призначення на вулиці Генерала Шаповала, 1-3 у Солом'янському районі", виданого ТОВ "Міськбудальянс" та "Смарт-девелопмент".

За словами юристів, у ДПТ було незаконно змінено функціональне призначення ділянки. Згідно з Генпланом Києва – це комунально-складські території, а в ДПТ вони стали зоною "громадської забудови". Таким чином, ДПТ у цій частині суперечить Генплану. Крім того, цільове призначення ділянки також не відповідає планам забудовника.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, містобуди було видано на забудову чотирьох ділянок . Проте Господарський суд визнав договір щодо оренди однієї з ділянок недійсним.

В один із конфліктів між жителями Солом'янського району та представниками забудовника останні відкрили вогонь із травматичної зброї.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

276

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом