Влада Львова дозволила побудувати впритул до вишу апарт-готель

Впритул до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького планують збудувати апарт-готель. Ділянку на сесії 23 серпня передали в оренду фірмі депутата Львівської міськради, забудовнику Назарію Бербеці, проте адміністрація університету виступає проти забудови ділянки.

Як повідомляє ZAXID.NET, йдеться про ділянку площею 0,29 га на вул. Пекарській, 52, розташованої впритул до анатомічного корпусу медуніверситету. До 1960-х років ця ділянка входила до комплексу земель університету, проте тоді її відвели під будівництво гаражів для працівників вузу, а згодом ділянка перейшла у комунальну власність.

У 2018 році міська рада розробила детальний план території, який передбачав будівництво шестиповерхового будинку на 48 квартир із підземним паркінгом на 43 місця. ДПТ також передбачав зміну цільового призначення ділянки із земель транспортної інфраструктури на землі малоповерхової житлової забудови.

У січні 2023 року компанія "Парктрейд" купила всі 54 гаражі на вул. Пекарській, 52. У серпні фірма звернулася до міськради за внесенням змін до договору про оренду за зміною цільового призначення ділянки для забудови. На сесії Львівської міськради 23 серпня ці зміни до договору затвердили. У визначенні зазначено, що орендарем ділянки замість автогаражного кооперативу стала компанія "Парктрейд", яка отримала землю у користування під будівництво та обслуговування апарт-готелю з об'єктами медичного призначення.

11 вересня львівський медуніверситет опублікував заяву, в якій висловив обурення намірами забудови ділянки впритул до навчальних корпусів, які є пам'ятками архітектури.

Компанія "Парктрейд" була зареєстрована лише півроку тому. Її власниками є відомий львівський забудовник Тарас Дідик та депутат Львівської міськради від "Європейської Солідарності" Назарій Бербека.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, схожа ситуація сталася у Києві, де на території національного університету театру, кіно та телебачення ім. Івана Карпенка-Карого також мало розпочатися будівництво. Однак Верховний Суд ухвалив остаточне рішення на користь держави.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

264

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом