Влада Києва збирається дозволити будівництво чергової висотки на Оболоні


Київська міська держадміністрація запропонувала міськраді змінити цільове призначення земельної ділянки на Оболонському проспекту, 52, біля станції метро "Героїв Дніпра".

Як повідомляє "Київвлада", міська рада збирається ухвалити відповідне рішення вже найближчим часом. Чим було обґрунтовано необхідність перенесення розгляду цього питання під час пленарного засідання ні чиновники КМДА, ні депутати Київради не повідомили. Втім, 24 листопада міськрада все ж вирішила перенести більшість проєктів рішень, спрямованих на забудову столичної землі, адже багато таких документів викликали значний громадський резонанс.

Тут йдеться про земельну ділянку площею 0,6 га з цільовим призначенням "для експлуатації та обслуговування фірмового магазину", який у столичної громади з 30 серпня 2002 року орендує ПрАТ "Фірмовий магазин "Будматеріали".

Згідно з проєктом рішення, депутати мають внести зміну до орендної угоди, щоб орендарем було вказано ТОВ "Форца Груп", змінивши при цьому цільове призначення на "будівництво, експлуатацію та обслуговування житлово-офісного комплексу з приміщеннями торговельного призначення та підземним паркінгом".

За даними Генплану, функціональне призначення ділянки – територія громадських будівель та споруд. А по ДПТ північно-західної частини Оболонського району, куди входить ця земельна ділянка, це "територія багатоквартирної житлової забудови (17 поверхів та вище)". Примітно, що 11 червня 2022 р. управління правового забезпечення діяльності Київради повернуло цей проєкт рішення без погодження.

За даними порталу Youcontrol, ТОВ "Форца Груп" було створено у березні 2017 року. Керівником компанії вказано Олександра Путівника, засновника - ТОВ "АДНД Груп", кінцевого бенефіціара - громадянку Азербайджану Айнуру Ахмедову.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, проти житлової забудови Оболоні активно виступають кияни. За словами місцевих жителів, інфраструктура масиву не розрахована на таку кількість людей: садки та школи тут переповнені, а машини нікуди ставити. При цьому в нових будинках забудовники зазвичай нехтують нормою з паркуванням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом