Влада Києва не реагує на черговий багатоквартирний будинок на садибній ділянці

У Шевченківському районі Києва на вул. Черняховського, 19/9 на 5 сотках присадибної ділянки замість будівництва приватного будинку розпочали зведення п'ятиповерхового клубного будинку А Nova House, який складатиметься з 30 квартир. Контролюючі органи не поспішають зупиняти забудовника.

Як повідомляє "Киеввласть", забудовник вже вигнав коробку будівлі на 4 поверхи. Раніше на цій ділянці знаходився звичайний одноповерховий будинок, проте потім тут залили фундамент та розпочали будівництво.

При цьому, як повідомляють місцеві жителі, в інтернеті вже з'явилися оголошення про продаж квартир. "Люди обурені – за яким правом тут затіяли багатоквартирне будівництво і де майбутні новосельці залишатимуть свої автомобілі в районі з гострим дефіцитом місць для паркування", - йдеться в повідомленні.

Кияни направляли звернення до міськради, Верховної Ради, структурних підрозділів КМДА та Державної інспекції архітектури та містобудування. Контролюючі органи повністю проігнорували це звернення, тим часом будівництво тут активно продовжується.

Цільове призначення ділянки – для індивідуального житлового, гаражного та дачного будівництва для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських будівель. Згідно з Генпланом, ділянка за функціональним призначенням є територією існуючої житлової садибної забудови. Як відомо, поверховість будинків у межах територій садибної забудови не може перевищувати трьох поверхів. А розміщення багатоквартирних будинків у кварталах садибної забудови забороняється.

Було зареєстровано лише повідомлення про початок виконання підготовчих робіт, а дозвіл на будівництво забудовнику не видавався.

За даними Публічної кадастрової карти, ділянка на Черняховського знаходиться у приватній власності. Будівництво веде компанія ТОВ "Стрільників девелопмент груп", яка, згідно з даними порталу YouControl, була заснована 3 березня 2021 року – через два дні після покупки ділянки на вул. Черняховського, 19/9. Керівником та співвласником компанії є Євген Стрельников, інший співвласник фірми – Денис Федоркін.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше у Департаменті будівництва та архітектури КМДА розповідали, що на присадибній ділянці категорично заборонено будувати багатоквартирні будинки, натомість тут можна зводити таунхауси.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

170

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом