Відновлювати ЖК Ірпінські липки доручили фірмі, пов'язаній із Комарницьким

Відновлювати ЖК Ірпінські липки, які постраждали під час обстрілів російськими окупантами, доручили компанії, пов'язаній з Денисом Комарницьким. Про це повідомляє Bihus.info.

Тендер на відновлення житлового комплексу минулого літа провела Київська обласна держадміністрація. Заявки подали лише дві компанії: київська "Нідком" (запропонувала виконати роботи за трохи більше 400 млн гривень) та харківська "Навітехсервіс", (запропонувала виконати ті ж роботи за понад 600 млн гривень).

Як правило, тендер виграє той, хто запропонував найменшу вартість, проте в цьому випадку через формальність переміг "Навітехсервіс". При цьому журналісти у кошторисі знайшли завищені ціни на окремих позиціях, а також відсутність докладної інформації щодо більшості інших позицій.

Наприклад, у документах говориться, що компанія збирається купувати "віконні блоки", але інформації про те, які саме та якого виробника немає. Тому немає можливості порівняти ці ціни з ринковими.

Власницею маловідомої компанії "Навітехсервіс" є Марина Ткаченко. Проте, журналісти виявили, що цей бізнес для неї не профільний. Жінка давно займається організацією заходів та приймає замовлення зараз. Отже, швидше за все, вона є підставною особою в будівельній компанії.

Згодом журналісти виявили, що сестра Марини Ткаченко Поліна є дружиною колишнього заступника Віталія Кличка та екс-глави Держаудитслужби Геннадія Пліса. А мати Ткаченко керує агропідприємством, співвласником якого є тесть Дениса Комарницького.

Денис Комарницький – це колишній депутат Київради та соратник Леоніда Черновецького, який давно має інтереси у будівельному та комунальному ринках Києва. Найвідомішим об'єктом, пов'язаним із Комарницьким, є Подільсько-Воскресенський міст – довгобуд, який уже "витяг" з київського бюджету мільярди гривень, але досі так і не відкритий.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, в Ірпені у четвер, 29 вересня, розпочали демонтаж житлового комплексу Ірпінські Липки.

Як зазначив мер міста Олександр Маркушин, на демонтаж та вивіз будівельного сміття знадобиться близько тижня. Після цього розроблятиметься новий проект із пошуком інвесторів під нове будівництво.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

261

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом