Відновилося скандальне будівництво у Солом'янському районі

У Києві відновилося будівництво в Солом'янському районі – впритул до ландашафтного парку, проти якого активно виступають мешканці столиці. Про відновлення скандального будівництва повідомили активісти "Збережемо Солом'янський парк".

Незважаючи на заяви про зупинення будівництва та відновлення парку, компанія-забудовник "Смарт-Девелопмент" завла на ділянку бурову машину та почала спилювати дерева. Водночас роботи з усунення наслідків зсуву, що стався у жовтні з вини забудовника, так і не завершили, парк продовжує перебувати в аварійному стані.

У спробі ліквідувати наслідки зсуву забудовник засипав провал землею та будівельним сміттям під виглядом проведення протизсувних робіт, розповідають активісти.

Зараз на околиці парку встановлено будівельний паркан із колючим дротом та пластикові огорожі. Кияни кажуть, що ці огорожі перекрили кілька доріжок у парку, а самі доріжки все ще розриті та понівечені.

Учора голова громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея повідомив, що отримав листа, в якому профільна комісія Київради повідомила, що "Смарт-Девелопмент" узяв на себе зобов'язання щодо покриття всіх збитків. Чиновник звернувся до профільних комісій Київради та нагадав, що дві петиції щодо припинення будівництва біля парку набрали достатню кількість голосів і мають бути розглянуті.

"Це стосується питання можливого розірвання договору оренди земельної ділянки, а також відновлення Солом'янського ландшафтного парку", - прокоментував Кривошея.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, раніше Солом'янський ландшафтний парк частково постраждав через дане будівництво. Це місце, де гуляють тисячі кивелян. Зокрема, тут почало руйнуватися асфальтове покриття, частина якого вже з'їхала до котловану.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

255

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом