Верховний Суд визнав незаконним ДПТ Мінського масиву

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду 1 серпня скасував рішення першої та апеляційної інстанцій щодо детального плану територій в межах вулиць Юрія Кондратюка, Михайла Майорова (Петра Калнишевського), північної та західної межі лісу в Оболонському районі Києва. Про це написав позивач Олександр Кучерявий на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначив активіст, далі справа про остаточне скасування незаконного ДПТ Мінського масиву буде по новій розглядатися у першій інстанції.

Депутати Київради всупереч законним вимогам, грубим розбіжностям із Генпланом Києва, правам та інтересам киян і з третьої спроби, виключно в інтересах забудовників (ТОВ Датоліт і Столиці Груп) затвердили ДПТ Мінського масиву 10 червня 2021 року. 

Тоді ж проти тотальної забудови території колишніх теплиць Агрокомбінату "Пуща-Водиця" і гаражів на Мінському масиві виступила значна частина не тільки мешканців Оболонського району, а і всього міста Києва.

На державних землях сільськогосподарського призначення планувалася тотальна забудова висотним житловим комплексом на більше ніж 12 тисяч осіб, без підтвердженої соціальної інфраструктури і з демонтажем більше 400 гаражів оболонців.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в 2018 році було відкрито кримінальну справу, згідно з якою посадові особи агрокомбінату "Пуща-Водиця" та Міністерства аграрної політики та продовольства України, діючи за попередньою змовою і на користь компаній Stolitsa Group, зловживаючи службовим становищем, уклали інвестиційні договори, основний метою яких є забудова великими житловими комплексами. 

У підсумку ввели механізм поступового відчуження земель сільськогосподарського призначення та майнових прав на них, що створило передумови до повної втрати державою контролю над підприємством і доведення його до банкрутства.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

320

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом