В Ужгороді протестують проти будівництва ЖК через шахти під землею

1 хв

В Ужгороді мешканці міста зібралися на збори щодо нібито незаконного будівництва багатоповерхівок. На площі в понад 1 га планують побудувати п’ять 4-поверхівок з підземним паркінгом, повідомило видання Varosh.

Мешканці вулиць Солов’їної, Акації, Кримської, Великокам’яної та мікрорайону НПО "Реабілітація" виступили проти будівництва нових багатоповерхових будинків на цій території, через наявність шахт під землею. Проте вони не проти зведення будинків котеджного типу. 

Ділянку за розпорядженням голови Закарпатської ОВА Віктора Микити у вересні 2022 року перекваліфікували із "садибної забудови" в житлову багатоквартирну. Право власності на земельну ділянку Закарпатська ОВА набула 18 серпня 2022 року та затвердила Концерну технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на дві: площею 1,125 га та 0,6050 га.

Земельну ділянку державної форми власності площею 1,1 га по вул. Кримській, 24 передали під будівництво комплексу багатоквартирних житлових будинків. Через відповідні розпорядчі акти керівництва ОВА державне підприємство “Добробуд” продало ТОВ “Домінус Старк” права на забудову цієї території під комплекс багатоповерхівок за 510 тисяч гривень.

Мешканці мікрорайону протестують проти такої забудови. З листопада минулого року ужгородці судяться з ТОВ "Домінус Старк".

Люди підписали звернення до міського голови про створення комісії для розвʼязання питання щодо забудови. 25 квітня міськрада відмовилась давати дозвіл на будівництво, а вже 3 травня начальниця управління державного архітектурно-будівельного контролю Олександра Зотова все ж таки надала дозвіл.

"Якщо генплан є, забудовник пройшов усі етапи будівництва, передбачені законом, згідно висотності забудови їм погоджено дотримання всіх вимог. Там нічого по висоті не порушено", — сказала Зотова.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Житомирі також мешканці вимагають зупинити будівництво багатоповерхівки на вулиці Вітрука біля їхнього дому. Вони пояснюють, що через будівельні роботи будинок може зруйнуватися.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

6.6т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом