В Полтаві в нову багатоповерхівку заселять ошуканих вкладників довгобуду

Анна Завірюха 18:10, 11.06.2024


В Полтаві 36 вкладників, які 16 років чекали на заселення у довгобуді на вул. Боровиковського, отримають квартири у новобудові на вул. Павла Горобця. Про це повідомило інтернет-видання “Полтавщина”.

ЖК Пелюстковий

В травні цього року розпочалося будівництво дев’ятиповерхівки на 3 під’їзди на вул. Павла Горобця. Будинок планують здати в експлуатацію у 2025 році. Поряд зведуть ще один будинок такого ж типу. Будівництво веде ПАТ “Комбінат виробничих підприємств”.

Два будинки на вул. Павла Горобця є частиною ЖК Пелюстковий. Житловий комплекс складається із п’яти будинків: два на вул. Павла Горобця і три на вул. Марії Башкирцевої. На останній вулиці один будинок уже здали, другий готують до здачі в найближчі місяці, а третій планують здати восени. Квартири у ЖК Пелюстковий отримають вкладники довгобуду на вул. Боровиковського, які не можуть заїхати у вже оплачене житло 16 років.

“Забудовник Сергій Іващенко погодився дати їм житло у новобудові на Браїлках, взамін на право завершити будівництво на вул. Боровиковського, 11. На Марії Башкирцевої вкладникам вже віддали 36 квартир, і ще 36 отримають у новому будинку на вул. Павла Горобця”, — повідомило видання.

Поряд із ЖК Пелюстковий мали звести ЖК Герцог для потреб Нацгвардії. Проте підприємство Сергія Штрикуля “БК “Центр-Буд” викопало котлован і зупинило роботи. Паркан навколо майданчику розікрали. З цим нерозпочатим будівництвом може виникнути така ситуація, як з будинком на вул. Боровиковського.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також у Полтаві виділили ділянку площею 7 га для будівництва житла переселенцям. Переможцем тендеру, який провели у листопаді, став забудовник Укрбілдінвест. Йому заплатили 1,2 млн гривень, а ще 1,5 млн виділила компанії "Полтава Будкомплекс", яка займається проєктуванням мереж водопостачання, водовідведення та каналізації.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук