В Одесі ввели в експлуатацію довгобуд на Академіка Вільямса

В Одесі ввели в експлуатацію довгобуд на вулиці Академіка Вільямса, 138б, який обіцяли здати ще 2008 року.

Про це написав у вівторок, 5 липня, голова одеського ДАБКу Олександр Авдєєв на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, сьогодні відбулося засідання Консультативно-дорадчої комісії управління ДАБК, на порядку денному розглядалося лише одне питання: видача сертифіката двосекційному п'ятнадцятиповерховому житловому будинку на вулиці Академіка Вільямса, 138 б.

Як повідомив Авдєєв, недобудова була покинута замовником будівництва. Проте міська влада знайшла підрядника, домовилася з постачальниками послуг і зрештою ввели будинок в експлуатацію. Огляд встановив, що будівельні роботи були виконані відповідно до проєктної документації, змонтовано та введено в експлуатацію систему протипожежної сигналізації, пожежогасіння та систему протидимного захисту, змонтовано ліфтове обладнання, виконано благоустрій прилеглої території. Замовник будівництва надав необхідну виконавчу документацію.

Як відомо, у 2006 році житлово-будівельне товариство "Промінь" отримало дозвіл на будівництво житлового будинку на Академіка Вільямса. Будівництво мало завершитися за два роки, але цього не сталося. У 2015 році довгобудом зайнялося КП "Міське капітальне будівництво", зі змінними успіхами будинок добудували.

Правоохоронці викрили велику аферу: голова житлово-будівельного товариства "Промінь" зібрав із 65 сімей 15,5 млн гривень на будівництво нового будинку. Повідомляється, що голову було заарештовано.

За даними порталу YouControl, керівником та бенефіціаром ЖСТ "Промінь" є Володимир Бурденков.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, уряд затвердив Порядок формування переліку об'єктів житлового будівництва, які так і не були введені в експлуатацію. Інвентаризації довгобудів мали провести цього року, але, мабуть, через війну її доведеться відкласти.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом