В Одесі розгорівся конфлікт через будівництво висотки посеред двору

В Одесі у дворі житлового будинку на вулиці Бочарова, 55/33 стався конфлікт між місцевими жителями та представниками забудовника "Будконсалтинг", який вирішив збудувати серед двору новий житловий будинок.

Як повідомляє УСІ Online, у четвер, 18 листопада, забудовник заручився підтримкою невідомих молодиків у балаклавах, щоб завести на ділянку будівельну техніку, яку завчасно обнесли парканом. Представники забудовника відтіснили обурених мешканців сусідніх будинків, більшість із яких – це пенсіонери. Вони вважають, що сьогодні відбувається самозахоплення їхньої прибудинкової території. При цьому поряд із дев'ятиповерхівками нібито хочуть побудувати висотку на 16 поверхів.

"Скажіть, чи будемо ми бачити світло? Не бачитимемо ані сонця, ані світла. 15 зелених дерев вони зріжуть – чим нам тоді дихати? У нас постійно будуть сирі квартири, тут підземні води", - скаржаться одесити.

Вони додають, що 53-й будинок на Бочарова вкрився тріщинами, 55-й дав усадку, а 35-й почало підтоплювати після дощів.

Зазначається, що це вже не перший конфлікт із будівельною компанією. Так, 10 листопада мешканці змогли зупинити та не пропустити будівельну техніку. Після цього забудовник нібито вирішив найняти охоронну фірму.

За даними YouControl, "Будконсалтинг" було засновано понад 17 років тому. Його співзасновниками є Сергій Ізотов, Леонід Чечеткін, Оксана Костюк, Володимир Нікішин.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, схожа ситуація сталася у Житомирі. Там жителі на вулиці Героїв Десантників протестували проти будівництва нових житлових висоток на місці стадіону у дворі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

125

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом