В Одесі ДТЕК змусять підключити ЖК Малинки до енергомереж

Господарський суд Одеси прийняв від будівельної компанії "Фамільний дім " позов, в якому вимагалося від АТ "ДТЕК "Одеські електромережі" виконати умови договору та підключити ЖК Малинки по вулиці Малиновського, 18 до енергомереж на постійній основі.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, забудовник також вимагав суд стягнути з енергокомпанії 2,5 млн. гривень, з яких - 1,7 млн. гривень передоплати і 940 тис. гривень пені. За договором ДТЕК мав підключити будинок до енергомереж ще 20 січня 2022-го року. У разі перевищення термінів більш ніж на 120 днів енергокомпанія повинна повернути замовнику 80% сплачених коштів.

Мешканці комплексу кілька років чекали на реконструкцію своєї трансформаторної підстанції. Весь цей час одесити платили за світло за промисловим тарифом, при цьому цілодобово сиділи в темряві, оскільки виділених потужностей з тимчасового підключення було недостатньо для такого будинку.

Під тиском мешканців ДТЕК розпочав роботи з підключення будинку, які обіцяє завершити у другому кварталі цього року. ЗМІ наголошує, що це перший кейс, коли енергетичного монополіста намагаються притягнути до відповідальності за невиконання власних зобов'язань.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, в Одесі доведені до відчаю жителі ЖК Острова перекривали вулицю. Одесити також вимагали підключити їхній будинок до електромереж. За їхніми словами, забудовник здав будинок у 2019 році, проте "електропостачання так і не налагодив". Для мешканців це велика проблема, тому що в цьому будинку все залежить від електрики.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

101

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом