В Одесі через забудову може зникнути знаменитий парк на 411-й батареї

В Одесі компанія "Простір" збирається побудувати житлову висотку на території парку на 411-й батареї.

Про це повідомляє місцеве видання "Монітор", посилаючись на свої джерела.

Будівництво має вестися на ділянці площею майже 2 га, яку сформовали ще в 1996 році Овідіопольська районна гоадміністрація. Потім передали її в постійне користування компанії "Інтерекспрес". Цільове призначення землі – "для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) для будівництва та обслуговування житлових будинків". Проте в повноваженнях депутатів міської ради змінити призначення землі на "збереження і використання парків-пам'яток садово-паркового мистецтва", при цьому попутно скасувати право користування землею компанією "Інтерекспрес".

Неодноразові спроби захоплення території парку-меморіалу проводяться з 2007 року. У 2007 році 15 громадян приватизували 1,5 га зеленої зони для "індивідуального житлового будівництва" і "садівництва". За колективним зверненням громади в судах розглядалися позови про анулювання держактів. Два держакти так і не були скасовані і досі земля знаходиться у приватній власності.

Компанія "Інтерекспрес" зараз належить Ігорю Вансачу. Раніше Вансач очолював відділ продажів інвестиційно-будівельної групи "Прогрес-буд" Олександра Селезньова.

Тим часом будівельна компанія "Простір", крім висотки на території парку, збирається почати будівництво ще двох бетонних монстрів – в Аркадії та біля оперного театру.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Окружний адміністративний суд Одеси скасував містобуди, видані на будівництво ЖК Простір на Маячному і заборонив проводити будь-які будівельні роботи.

Так, суд, розглядаючи містобудівний розрахунок, прийшов до думки, що забудовник Простір Девелопмент замість реконструкції приміщень планує розгорнути нове будівництво. При цьому існуючі будівлі і споруди будуть знесені. Також була не дотримана дистанція від урізу води і будівництво заважає вільному доступу людей до пляжу. Тим часом позицію забудовника раптово підтримала влада Одеси.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом