В Биківні продовжили оренду землі під скандальним ЖК Лісова казка-2

1 хв

Київрада погодила новий договір оренди земельної ділянки у Биківні. Там вже понад чотири роки будується ЖК Лісова казка-2, проти зведення якого активно протестували місцеві мешканці, повідомила "Київвлада".

ПрАТ "Рембудзв’язок" орендує цю землю у столичної громади. Термін останнього договору сплив 13 грудня 2023 року, тому депутати підтримали укладення з підприємством нового. За це у сесійній залі проголосували 79 народних обранців. Відповідно до прийнятого рішення, вказана компанія ще півтора роки може користуватись земельною ділянкою у Деснянському районі.

Зараз на цій території знаходяться 4 багатоквартирні житлові будинки ЖК Лісова казка-2. Роботи зі зведення житла ще продовжуються. Згідно з Генеральним планом Києва, за функціональним призначенням ця ділянка відноситься до території житлової середньо- та малоповерхової забудови, але, відповідно до Детального плану території Биківні від 2016 року — до території багатоквартирної житлової забудови.

Зведення ЖК почалося ще до того, як у липні 2018 року Київрада змінила цільове призначення цієї землі під будівництво житла. Навесні 2018 року ДАБК анулював декларацію про початок будівельних робіт. У вересні 2021 року в Київраді зареєстрували проєкт рішення про накладання тимчасового мораторію на прийняття рішень щодо нової багатоквартирної забудови Биківні, але Київрада його досі не затвердила.

Будівництво ЖК пов’язують з Владиславом Мусієнком, якого в 2021 році медіа називали управляючим партнером забудовника Comfort Life Development. 90% акцій компанії належать йому.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, проти будівництва ЖК Лісова казка-2 виступали мешканці Биківні, які скаржилися на те, що "приплив нових людей" у це селище призведе до колапсу місцевої інфраструктури. Адже в селищі спостерігається критична нестача дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, що є відчутною проблемою для його жителів.

Забудовники:

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

787

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом