У Полтаві на місці гаражів зведуть нову житлову багатоповерхівку

Анна Завірюха 18:25, 17.10.2024

У Полтаві на вулиці Тимошенка приватна компанія все-таки зведе нову багатоповерхівку на місці гаражів, попри конфлікт з місцевими мешканцями. Про це повідомило видання “Полтавщина”.

У південній частині мікрорайону Пушкарівський на земельній ділянці, де компанія “Солар-Полтава” планує звести будинок, раніше стояли приватні гаражі. Їх взяли в оренду фірма “Полтавтрансбуд” і підприємець Олександр Осінка. Останній оформив і продав право на територію підприємству “Солар-Полтава”.

У 2016 році згадана компанія представила громадськості детальний план забудови території. Тоді мешканці приватних будинків виступили проти нової багатоповерхівки. Вони пояснили, що цей обʼєкт створить ще більше навантаження на і так несправну каналізацію.Згодом у 2020 році забудовник повідомив, що відкоригував план і місцева влада його погодила.

Проєкт багатоповерхівки розробила фірма “АВС-Контакт”. Будівля розрахована на 494 особи, які мешкатимуть у 280 квартирах. Також забудовник планує звести антирадіаційне бомбосховище, яке вміщуватиме усіх жителів та працівників з комерційних приміщень. Зводити обʼєкт компанія планує у три черги протягом 2025-2027 років.

Зауважимо, що компанія “Солар-Полтава” повʼязана із власником будівельної компанії “КВП” та депутатом Полтавської міськради Сергієм Іващенком.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в серпні 2024 року на Полтавщині забудовник "Полтавський ДБК" просив активніше купувати квартири, бо йому не вистачало грошей на добудову об’єктів. Водночас мешканці звернулись до поліції і Держбюро розслідувань, оскільки вбачають, що фірма та її фінансовий партнер займаються шахрайством.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук