Норвегія допоможе Україні з житлом для переселенців

1 хв

10 жовтня керівники трьох норвезьких фірм зустрілися з членами правління "Української фінансової житлової компанії" для реалізації пілотного проєкту “Житло для України”. Про це повідомила пресслужба “Укрфінжитла”.

Представники влади України та трьох фірм з Норвегії (Itera, Moelven і EksFin) запланували запустити ініціативу в трьох областях – Київській, Полтавській та Кіровоградській. Проєкт спрямований на забезпечення помешканнями тимчасово переміщених осіб. "Житло для України" передбачає виділення громадами земельних ділянок під забудову, можливість придбати будинки компанії Moelven через “єОселю” і створення умов для повної інтеграції переселенців у нове соціальне середовище.

Нагадаємо, що програма доступної іпотеки  “єОселя” стартувала в Україні у жовтні 2022 року. Її реалізує Міністерство економіки України, Міністерство цифрової трансформації та Укрфінжитло.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, нещодавно уряд оновив вимоги до житла, яке можна придбати за програмою “єОселя”. Тепер військові, медики, вчителі, науковці зможуть брати іпотеку під 3% на нове або здане в експлуатацію помешкання до трьох років. Водночас влада розширила можливості для внутрішньо переміщених осіб. Зараз вони можуть купувати квартири або будинки віком до десяти років. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

220

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом